Is een laptop verplicht?

Bring your own device
Het belang van digitaal onderwijs heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van iedere leerling hebben we op het Antoniusmavo XL gekozen om ook met laptops in de klas te werken. De laptop wordt niet in alle lessen gebruikt, een goede afwisseling met werken vanuit het boek en de laptop vinden wij belangrijk. We verwachten dat de leerlingen hun laptop elke dag (opgeladen) mee naar school nemen.

Naast de bekende schoolboeken maken we gebruik van digitaal lesmateriaal en toetsen wij ook digitaal. De leerlingen loggen in bij de ‘uitgever’ en werken in hun digitale leeromgeving / werkboek. Wij werken met een flexrooster, daarbinnen zijn de flexuren zoals ‘huiswerktijd’, ‘werktijd’ en ‘stiltetijd’ uitermate geschikt om met een eigen laptop opdrachten en/of het huiswerk te maken. Daarnaast is het een meerwaarde als de leerling thuis over een eigen laptop beschikt.

Wij raden het wel sterk aan om een laptop aan te schaffen of te huren, al dan niet via school. Als school werken wij samen met The Rent Company. Zij bieden laptops aan tegen huur of koop, met daarbij een zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Daarmee is uw zoon of dochter altijd verzekerd van een werkende laptop in de klas en heeft u er geen omkijken meer naar.

Kijk hier voor de meestgestelde vragen over laptops op school.