Aanmelden

Aanmeldprocedure verandert in 2024
Dit schooljaar krijgen leerlingen uit groep 8 te maken met een gewijzigde aanmeldprocedure: één centrale aanmeldweek.

Tijdpad aanmelden

  • De leerlingen ontvangen tussen 10 en 31 januari hun voorlopig schooladvies.
  • Uiterlijk 24 maart krijgen zij het definitieve schooladvies. 
  • Tussen 25 maart en 31 maart melden leerlingen zich, met hun definitieve advies, aan op de middelbare school (vo). 

Na aanmelding kom je in principe in een brugklas van ongeveer 25 leerlingen, in leerjaar 2 en hoger bestaan de klassen in principe uit maximaal 28 leerlingen. Bijzondere omstandigheden kunnen ons tot een aanpassing van deze aantallen dwingen. Antoniusmavo XL heeft jaarlijks plaats voor ongeveer 150 brugklasleerlingen.

Ben je er al uit?
Weet je al zeker dat je naar Antoniusmavo XL wilt? Dan mag je dat natuurlijk laten weten. Laat dan hier je gegevens achter, dan houden we op de hoogte als de officiële inschrijving start. 

Basisschooladviezen
Uw zoon/dochter kan bij ons worden aangemeld met één van de volgende basisschooladviezen:

  • mavo/havo advies *
  • mavo advies
  • dubbeladvies kader/mavo (vmbo-gl)

* Met basisschooladvies mavo/havo kun je zowel voor de locatie Antoniusmavo XL als voor het Antoniuscollege kiezen. Wat is de beste keuze voor jou?

Heb je een dubbeladvies en havo-ambitie maar heb je meer tijd nodig om te groeien op het gebied van zelfvertrouwen, werktempo en schoolse vaardigheden? Kies dan voor locatie Antoniusmavo XL. Je krijgt hier les op mavo-niveau. Voor de vakken waarbij je meer aan kunt, kun je uitgedaagd worden op havo-niveau. Zien we dat je gedurende het jaar meer aan kunt, dan bekijken we samen met jou of een overstap naar de havo van het Antoniuscollege mogelijk is na de brugklas.

Wil je liever meteen bij alle vakken op havo-niveau uitgedaagd worden, dan is starten op de havo van het Antoniuscollege passend voor jou.

Twijfel je wat de beste keuze is? We denken graag mee. Neem hiervoor contact op met teamleider Manon van Kerkhof: m.vankerkhof@carmelcollegegouda.nl.