De mbo-leerroute

Welke route past bij jou?

Leerlingen met een mavo- of kader-mavo-advies hebben de eerste twee leerjaren op Antoniusmavo XL de kans te onderzoeken wat het beste bij hen past: een mavo-opleiding die hen voorbereidt op een mbo-, of op havo-opleiding: de zogenaamde mbo- of havo-leerroute. Aan het einde van het tweede jaar wordt er een definitieve keuze gemaakt voor een mbo- of havo-leerroute.

Dienstverlening & Producten (D&P)

Het klassieke vmbo kent van oorsprong landelijke programma’s die zijn ontwikkeld als start van een specifieke opleiding voor een beroep. Bij Dienstverlening & Producten is dat anders: het gaat uit van de loopbaanvragen van de leerlingen en niet in eerste instantie van de behoeften van de arbeidsmarkt.

De vaste kern van het programma zijn algemene beroepscompetenties: kennis, vaardigheden en houdingen die je in allerlei soorten werk goed kunt gebruiken. De school bepaalt de keuzevakken en modules die gekozen kunnen worden.

Meer weten over Dienstverlening & Producten, kijk dan op de site nieuwvmbo.nl.

Voor meer informatie kun u ook contact opnemen met de teamleider mevr. M. van Kerkhof: m.vankerkhof@carmelcollegegouda.nl