De mbo-leerroute

Ben je graag praktisch bezig en wil je er achter komen waar je kwaliteiten liggen? Kies dan voor de mbo-route! Het is een route waar je jezelf leert kennen, ontwikkelt en ontdekt waar jouw interesses wel of niet liggen.

Aan de hand van verschillende thema’s ga je op een ontdekkingsreis. Binnen de thema’s moet je dingen ontwerpen, creëren, maken met fysieke en of digitale gereedschappen en tools. Je werkt alleen of in groepjes en aan het eind van elk thema lever je een product op. Een product dat je vervolgens presenteert en waar je feedback op ontvangt.

Bij elk thema worden één of meerdere beroepen betrokken. Beroepen die raakvlak hebben  met het thema. Door bezig te zijn met onderwerpen die raakvlak hebben met een bepaald beroep krijg je een beetje een idee of dat beroep bij jou past. Door het opdoen van verschillende ervaringen, ontwikkel je vaardigheden en kom je dus meer over jezelf maar ook over de verschillende beroepen te weten. Zo kun je beter voorbereid een juiste keuze maken voor een vervolg opleiding op het mbo.