Wethouder geeft officiële startsein voor Antoniusmavo XL

Onder luid applaus is op 6 februari de nieuwste mavo binnen Gouda door leerlingen en wethouder Van Vugt geopend. Een middelbare school met een vernieuwend onderwijsconcept, waarbij leerlingen een aantal jaar de tijd krijgen om te kiezen wat bij hen past en zij zelfs geen huiswerk thuis hoeven maken. Wethouder Van Vugt sprak de leerlingen toe: “We vieren vandaag niet alleen dat er een nieuw logo hangt, maar vooral dat jullie zullen merken dat het onderwijs anders én nog beter wordt”.

De opening is grotendeels door leerlingen zelf georganiseerd. Van het maken en serveren van hapjes, het helpen bij het doorknippen van het lint, de feestelijke confetti, tot het draaien van muziek. Het werd allemaal door leerlingen zelf gedaan. Rector Ank Brent blikt tevreden terug: “Ondanks de regenachtige weersverwachtingen hebben de leerlingen er écht een feestje van gemaakt! Geweldig hoe zij dit, samen met de docenten, hebben neergezet!”

Geen huiswerk thuis

Teamleider Manon van Kerkhof legt uit dat als leerlingen het goed plannen, zij geen huiswerk thuis hebben: “Één van de onderscheidende speerpunten van de school is het flexrooster. Het flexrooster biedt de leerlingen de mogelijkheid naast de reguliere vakken zelf een keuze te maken in flexuren: extra vakondersteuning of juist uitdaging, huiswerk maken op school en je talenten ontwikkelen tijdens Top Talent Tijd. Het flexrooster biedt leerlingen een breed spectrum aan mogelijkheden om een persoonlijke leerroute samen te stellen”.  

De school biedt de mavo-leerlingen gedurende de eerste twee schooljaren de mogelijkheid om in een inspirerende, kleinschalige en stimulerende omgeving te onderzoeken en ontdekken of de zesjarige havo route, of een gedegen voorbereiding op het mbo bij hen past.

Antoniusmavo XL is een school voor leerlingen met een kader-mavo/mavo/mavo-havo advies. Leerlingen volgen óf de opleiding richting een mavo-diploma waarmee zij naar het mbo kunnen overstappen, óf de opleiding die hen voorbereid op de havo, middels de zesjarige havo-route.

Lees hier het artikel dat het AD vandaag plaatste.