Vacature teamleider ISK Gouda

TEAMLEIDER ISK

Ben je organisatorisch sterk en weet je een team te verbinden? Ga je de uitdaging aan om leerlingen die pas in Nederland zijn verder op weg te helpen door hen de taal te leren en Nederlandse schoolvaardigheden bij te brengen?  Twijfel dan niet en neem nu de stap om onze schoolleiding te versterken!

Wij zoeken ter aanvulling van ons ISK-team een teamleider die creatief denkt, extravert is, goed kan organiseren en die een grote en aantoonbare affiniteit heeft met ISK-onderwijs. Iemand die met een gezonde dosis lef nieuwe vraagstukken aanpakt, besluitvaardig is, flexibel en toch koersvast. Je weet mensen voor je te winnen en ze mee te krijgen in de juiste richting.

Carmelcollege Gouda kent meerdere vestigingen: de ISK (met inmiddels 2 vestigingen en binnenkort een derde) het Antoniuscollege (ACG) met een havo- en vwo-afdeling en een Antonius mavo XL (AMXL) met een vmbo-tl.

De ISK heeft inmiddels ongeveer 350 leerlingen en is nog steeds groeiende. Ondanks de groei streven wij naar een hoge kwaliteit van onderwijs. Dat vergt veel inspanning van alle collega's en een enorme creativiteit en flexibiliteit van de huidige twee teamleiders.

De missie en onderwijsvisie van Carmelcollege Gouda en de kennis van LOWAN zijn de basis voor de ontwikkeling van onze ISK. In ons onderwijsconcept staan de volgende onderwijskundige speerpunten centraal:

 • De leerling in zijn leerproces staat centraal;
 • Het onderwijs is van hoge kwaliteit;
 • Onderwijs maken we samen;
 • Kennis en vaardigheden zijn net zo belangrijk;
 • Leren begint met oprechte aandacht voor elkaar;
 • De leerling is in toenemende mate zelf verantwoordelijk voor zijn leerproces en speelt daarin een actieve rol;
 • De leerling leert keuzes te maken.

De medewerkers van al onze vestigingen zijn zeer betrokken en werken samen hard aan de vertaling van deze onderwijsvisie en de implementatie van het onderwijsconcept. Er is een professioneel zorgteam dat het docententeam hierbij ondersteunt. Het bijzondere aan het team van onze ISK is dat dit team in korte tijd enorm is gegroeid en vrijwel elke maand voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Dat moet bij je passen, want in de nabije toekomst blijven de uitdagingen groot op dit gebied.

 

Wat ga je doen?

Voor een van de locaties van onze ISK zoeken wij een derde, enthousiaste teamleider. Dit is een veelzijdige functie waarin je al je vaardigheden kwijt kunt. De teamleider geeft leiding aan een team van ongeveer 20 mensen, zowel docenten als ondersteunend personeel. Je hebt veel autonomie binnen het werk en maakt tegelijkertijd onderdeel uit van de schoolleiding die bestaat uit de rector en een team van 8 teamleiders, verdeeld over alle locaties. De portefeuilleverdeling maken de teamleiders in onderling overleg zelf, waarbij ieders expertise van belang is. De teamleider valt direct onder de verantwoordelijkheid van de rector van Carmelcollege Gouda.

Als teamleider ben je ervoor verantwoordelijk de onderwijskundige visie van de school te vertalen in concrete doelen en activiteiten voor het team. Met je team ga je de uitdaging aan het onderwijsconcept van ISK te verdiepen en door te ontwikkelen tot een onderwijskundig, pedagogisch en didactisch concept voor het team.

Verder verbind je het onderwijs met de externe omgeving en betrek je ook ouders bij het onderwijs en de begeleiding van hun kinderen.

De uitdaging waar de ISK voor staat, is groot en daarom is ervaring in een leidinggevende functie gewenst.  Je hebt oog voor de professionalisering van het team en de teamleden. Jij biedt teamleden ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Je coacht, motiveert, geeft feedback en bewaakt de voortgang. Je durft teamleden aan te spreken op hun professionaliteit, verantwoordelijkheden en de gemaakte afspraken. Indien nodig geef je bijsturing.

Verder verwachten wij dat je:

 • ervaring hebt met het verzorgen van onderwijs, bij voorkeur in NT2 onderwijs;
 • ervaring hebt met leidinggeven aan of aansturen van docenten. Dat kan ook in een niet leidinggevende functie zijn geweest als bijvoorbeeld sectieleider;
 • een opleiding onderwijsmanagement hebt gevolgd op masterniveau of bereid bent om een passende opleiding te volgen. Deze wordt aangeboden door de school;
 • goed op de hoogte bent van de recente ontwikkelingen binnen het ISK-onderwijs in het algemeen en deze ontwikkelingen actief volgt.

Ons aanbod

Het betreft een benoeming van 0,8 fte op projectaanstelling voor de duur van twee jaar. Conform de CAO VO ontvang je een salaris in schaal 12.

De populatie van een ISK beweegt mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. Prognoses voor de toekomst maken wij natuurlijk, maar op dit moment stellen we die ook voortdurend bij. Een vaste aanstelling kunnen wij dan ook niet bieden. Wel bieden wij een werkplek waarin heel veel te leren valt en waarin ieder zichzelf op meerdere manieren kan ontwikkelen. Bij een eventuele krimp in het leerlingenaantal, kunnen wij van de teamleiders vragen zelf lesgevende taken op zich te nemen.
Carmel College Gouda maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Een leidinggevende functie bij Carmel biedt toegang tot een aantrekkelijk en ruim onderwijsnetwerk. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van directieleden. Het beleid is erop gericht dat teamleiders zich ontwikkelen op het gebied van leidinggeven.

Overige extra’s zijn: eindejaarsuitkering, compenserende bindingstoelage, 8% vakantietoeslag, prima pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, ruime opleidingsmogelijkheden en laptop.

Procedure

Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven.

Meer informatie

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij de rector van de school, Hanneke Lugtenburg, via h.lugtenburg@carmelcollegegouda.nl . Solliciteren kan tot 30 januari 2024 (per mail aan Hanneke Lugtenburg).