Goede doelen bij 'Doe & Ontdek'

De afgelopen weken hebben leerlingen van Antoniusmavo XL zich flink ingezet voor het goede doel. Vlak voor de kerstvakantie zijn er kerststukjes gemaakt en vervolgens cadeau gegeven aan thuis, familie, buren, kennissen en vrienden. Heel wat kerststukjes gingen naar de Prinsenhof waar de leerlingen de bewoners een vrolijke verrassing gaven. Dat was een leuke, maar ook leervolle ervaring die aan het denken zette. Wat is het toch fijn om gezond te zijn, maar ook om te zien dat er veel zorg is als je dat nodig hebt. Een aantal leerlingen zag er ook een mooie banenkans voor de toekomst. Dat zou welkom zijn!

Voor het groen van de kerststukjes en andere materialen willen we graag onze dank uitspreken aan de Reeuwijkse Plattelandswinkel.

Jamie uit klas 1b had flink geholpen bij het groen voor de kerststukjes en maakte toen gelijk van de gelegenheid gebruik om voor na de kerstvakantie nog een actie op touw te zetten. Dit keer ging het om het inzamelen van statiegeld voor het KWF, voor onderzoek naar kanker. Klas 1b en 1d kregen de opdracht om met het speuren naar zwerfafval, een loopje langs de deuren en soms wat gewillige familie en kennissen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Dat is gelukt, want ze wisten al snel een kleine 60 euro bij elkaar te verzamelen. Goed gedaan allemaal!